Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasolka

Przepis dnia 2011-03-25
Fasolka

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1834

Dodano:

Odsłon: 9161

Fasolka dobra na każdą porę roku.

Składniki

  • Kiełbasa zwyczajna. toruńska, wiejska,, po jednej lasce
  • Boczek wędzony, 30 dag.
  • puszka pomidorów, 2 szt.
  • czosnek, 2 ząbki
  • cebula, 1 szt.
  • FASOLKa BIAŁa, 1 kg lub 5 puszek
  • rosół lub wywar, 1.5 l
  • sól i pieprz, do smaku
  • majeranek, 2 łyżeczki
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W dużym garnku (ok. 5 l) podsmażamy drobno pokrojoną kiełbasę i boczek. Smażymy wszystko 10 min.

  2. Zalewamy mięso rosołem lub wywarem, dodajemy pomidory z puszki, majeranek, sól i pieprz. Gotujemy 15 min.

  3. Wsypujemy fasolkę i gotujemy (ok 15 min) przyprawiając jak kto lubi, na ostro lub delikatnie.

  4. Podawać należy jak kto lubi: z chlebem, ziemniakami lub makaronem :) Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

malga8 05 czerwca 2011 bardzo lubie fasolke, a ja dodaje do fasolki koniecznie cukier (na te porcje duza lyzke) i 1/4 szklanki mleka...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 21 marca 2011 kangurku: przepis wyśmienity i danie jak najbardziej pod moje smaki ... ale ja (głodomór pierwszych lotów) oczywiście bym sos zagęściła mąką :) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń