Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka po bretońsku.

Fasolka po bretońsku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 706 Ocena: 13225

Dodano:

Odsłon: 5630

Fasolka na pewno każdemu posmakuje:)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolkę namoczyć najlepiej na noc.
    Wędliny oraz cebulę pokroić.Cebulkę podsmażyć i wrzucić wędliny.Smażyć do zrumienienia.
    Fasolkę gotować w wodzie w której się moczyła 2 godz.a najlepiej próbować.Jak będzie miękka wrzucić podsmażone wędliny.
    Dodać majeranek roztarty w ręce.Dodać koncentrat i gotować 20min.
    Doprawić do smaku.
    Na końcu mąkę roztrzepać w małej ilości wody i zagęścić fasolkę.
    Zagotować.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ladylaura 28 listopada 2016 Uwielbiam,ale dodaję też do niej swoje trzy grosze i jest wyśmienita.Np orzechy. Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 27 listopada 2016 Pyszotka Spróbuj zamiast maggi dodac suszony lubczyk ma bardzo podobny smak i aromat a będzie równie pysznie

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń