Do góry

Przetwory Przepis na:

Fasolka szparagowa marynowana

Fasolka szparagowa marynowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 127

Dodano:

Odsłon: 215

Idealna do sałatki! Zalewa pasuje też do cukinii

Składniki

  • 1kg Fasolki szparagowej
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 - 4 liście laurowe
  • 4 ziarnka ziela angielskiego
  • listki lubczyku
  • 750 ml wody
  • 1,5 szk octu
  • 1,5 łyżki soli
  • 8 łyżek cukru
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy . Odcedzamy, odstawiamy do lekkiego przestudzenia.Nakładamy fasolkę ciasno do słoików.Do każdego słoika wkładamy listki lubczyku, ząbek czosnku, 1 - 2 liście laurowe, 2 ziarnka ziela angielskiego.

  2. Składniki zalewy zagotowujemy. Wrzącą zalewą napełniamy słoiki z fasolką i natychmiast zakręcamy. Słoiki układamy w garnku wyłożonym gazetą, zalewamy wodą tak by całkowicie pokryła słoiki, doprowadzamy do wrzenia i pasteryzujemy 25 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń