Do góry

Dodatki Przepis na:

Fasolka szparagowa z czosnkiem

Fasolka szparagowa z czosnkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 723 Ocena: 48237

Dodano:

Odsłon: 2167

Pyszny dodatek do obiadu.

Składniki

  • żółta fasolka szparagowa 250g
  • pasta czosnkowa 1 łyżka
  • pomidorki koktajlowe 10 szt
  • sól, pieprz czarny mielony, suszona bazylia 1 łyżeczka
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Wrzucić do rondelka, dodać pastę czosnkową*, pokrojone na połowę pomidorki koktajlowe oraz przyprawy. Całość wymieszać, smażyć kilka minut. Podawać na ciepło.

    Smacznego.

    *Pasta czosnkowa to rodzaj takiego czosnkowego pesto, czyli zmiksowany czosnek z oliwą. Można kopić gotową, można zrobić w domu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zazula1 15 lipca 2014 Co prawda nie dałam pasty/nie miałam/ale dodałam czosnek utarty z solą i oliwą...tak przyrządzona fasolka zasmakowała nam :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 14 lipca 2014 bardzo fajny przepis:-) i zaintrygowała mnie pozytywnie ,,pasta czosnkowa", muszę koniecznie wypróbować:-) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń