Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolko-cieciorka po bretońsku

Fasolko-cieciorka po bretońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 135 Ocena: 1425

Dodano:

Odsłon: 5718

Czasami trzeba zrobić obiad błyskawicznie i wtedy sprawdza się przepis na fasolkę po bretońsku. Tym razem dla odmiany dodałam nie tylko fasolkę ale i cieciorkę - warto spróbować.

Składniki

  • puszka cieciorki
  • puszka białej fasolki
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 duża cebula
  • 2 laski kiełbasy
  • ok. 3/4 butelki passaty pomidorowej lub duży słoik przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz,
  • 2 łyżki majeranku, szczypta ostrej papryki
  • olej do podsmażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obieramy cebulę i kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy na oleju na złoty kolor. Następnie kroimy kiełbasę w talarki i również podsmażamy.
    Odcedzamy na sitku cieciorkę i 2 rodzaje fasoli, wrzucamy do dużego garnka. Dodajemy podsmażoną cebulę i kiełbasę. Dodajemy pół butelki passaty pomidorowej lub słoik przecieru pomidorowego.Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i szczyptą ostrej papryki. Chwilkę gotujemy i gotowe. Pożywny obiad w kilka chwil.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń