Do góry

Zupy Przepis na:

Fasolowa zupa na gołębiu

Fasolowa zupa na gołębiu

Autor:

Przepisów i artykułów: 334 Ocena: 3353

Dodano:

Odsłon: 262

Zupę fasolową zazwyczaj gotuje się na kości wędzonej...Tym razem zrobiłam ją na gołębiu ;)

Składniki

  • gołąb 1 szt
  • fasola Jaś 2/3 szklanki
  • fasola Jaś 2/3 szklanki
  • boczek wędzony 150 g
  • czubrica czerwona 1/3 łyżeczki
  • majeranek 1/2 łyżeczki
  • kucharek 1/3 łyżeczki
  • mąka pszenna 1 łyżeczka
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z gołębia przygotować wywar. Następnie dodać namoczona wcześniej fasolkę i gotować z dodatkiem przypraw do miękkości. Boczek pokroić w paski, usmażyć i przełożyć do zupy.

  2. Na wytopionym tłuszczu przygotować zasmażkę i przelać do zupy, zagotować. Do miseczki najpierw nałożyć makaron, potem zupę, do której należy wrzucić mięso obrane z gołębia. Można dodać nieco zieleniny.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń