Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 339
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 118
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 339
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 118
Składniki
Kalarepki umyc,ususzyc,sciąc wloknistą podstawe,obrac,skroic nozem wierzch,zeby powstala czapeczka.Obrac wyjąc miązsz,pozostawic ok 1,5 cm scianki.Grzyby lub pieczarki przebrac,oczyscic,umyc,dokladnie osączyc,pokroic.Na patelni rozgrzac ilej z maslem wrzucic grzyby lub pieczarki,udusic.Cebule obrac,pokroic,dodac do grzybow kub pieczarek,razem poddusic,wystawic.Jajkarozklocic dodac do grzybow wymieszac.Polączyc ze startym serem i zieleniną wymieszac przyprawic do smaku napelnic kalarepki.Ulozyc w naczyniu zaroodpornym wysmarowac tluszczem,zapiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.