Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana kapusta"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
Składniki
Kapustę oczyść, włóż do garnka z posolonym wrzątkiem. Gotuj 7–10 minut. Wyjmij, przestudź, wytnij głąb, a następnie środkowe liście, poszatkuj je. Kajzerkę namocz.
Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj. Boczek pokrój w kostkę, wysmaż na chrupko. Zdejmij z patelni. Dolej olej, zeszklij na nim cebulę i czosnek.
Mięso mielone wymieszaj z odciśniętą bułeczką, podsmażonym boczkiem oraz cebulą, czosnkiem i jajkiem. Przypraw solą, pieprzem, oregano, tymiankiem oraz słodką i ostrą papryką. Posyp kminkiem.
Kapustę napełnij farszem, zawiń w gazę i ustaw w garnku. Podlej bulionem. Gotuj pod przykryciem około 45 minut.Źródło: Naj