Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana wątróbka"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych
Wątrobę przekrój na pół, wytnij kieszenie. Boczek i cebulę posiekaj, dodaj natkę i bułkę tartą, wymieszaj. Podsmaż na oleju. Ostudź. Dodaj pokrojoną paprykę, jajko i śmietanę, wymieszaj, przypraw.
Farszem napełnij wątróbki, skrop olejem. Piecz godzinę w 180°C, polewając wytwarzającym się sosem. 10 min przed końcem posmaruj musztardą.Źródło: Chwila dla Ciebie