Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Atrakcyjne i wyjątkowo smaczne danie.
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 408
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7632
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 408
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7632
Składniki
Buraki gotujemy. Gdy zmiękną obieramy ze skórki i ścinamy wierzch. Drążymy wnętrze za pomocą łyżeczki.
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Mieszamy wszystkie składniki z drobno pokrojonym ogórkiem konserwowym, natką pietruszki i startym serem.
Farsz nakładamy do buraków. Wierzch przykrywamy plasterkiem żółtego sera. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 170*C. Podajemy na ciepło. Smacznego