Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowane buraki

Faszerowane buraki

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 65

Dodano:

Odsłon: 6351

Atrakcyjne i wyjątkowo smaczne danie.

Składniki

  • buraki 1kg
  • ryż biały 1 saszetka
  • pierś z kurczaka 1 szt
  • ogórek konserwowy 2 szt
  • żółty ser starty
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Buraki gotujemy. Gdy zmiękną obieramy ze skórki i ścinamy wierzch. Drążymy wnętrze za pomocą łyżeczki.

  2. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Mieszamy wszystkie składniki z drobno pokrojonym ogórkiem konserwowym, natką pietruszki i startym serem.

  3. Farsz nakładamy do buraków. Wierzch przykrywamy plasterkiem żółtego sera. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 170*C.

    Podajemy na ciepło.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dorcia41 04 sierpnia 2013 Super pomysł, różne warzywa faszerowałam ale buraka teraz zrobię po raz pierwszy :))) kciuka zostawiam i pozdrawiam :)))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń