Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Atrakcyjne i wyjątkowo smaczne danie.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 354
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 246
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1383
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 354
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 246
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1383
Składniki
Buraki gotujemy. Gdy zmiękną obieramy ze skórki i ścinamy wierzch. Drążymy wnętrze za pomocą łyżeczki.
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Mieszamy wszystkie składniki z drobno pokrojonym ogórkiem konserwowym, natką pietruszki i startym serem.
Farsz nakładamy do buraków. Wierzch przykrywamy plasterkiem żółtego sera. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 170*C. Podajemy na ciepło. Smacznego