Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowane piersi kurczaka"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1828
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 93
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1828
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 93
Składniki
Dynię obierz, usuń pestki, miąższ pokrój w kostkę. Obraną cebulę posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj dynię, oprósz solą oraz pieprzem i duś na małym ogniu kilka minut. Przestudź dynię, dodaj starty ser i posiekaną natkę, wymieszaj.
Umyte piersi kurczaka osusz. W każdej natnij kieszeń. Nałóż farsz dyniowy. Kieszenie zepnij wykałaczkami. Piersi natrzyj z każdej strony solą oraz pieprzem.
Smaż na lekko rozgrzanym oleju po 5-8 minut z każdej strony. Pokrój w plastry.
czas ok. 50 min; porcja – 350 kcal, cena 4,20 złŹródło: Świat kobiety