Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy przepis. Znikają w mig.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 98
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 98
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Składniki
Składniki na ciasto wymieszać na stolnicy widelcem, zarobić ciasto. Dobrze wyrobić ręką, następnie pobić drewnianym wałkiem. Wałkować - składać - wałkować. Pozostawić na godzinę.
Rozwałkować jak najcieniej. Pokroić w prostokąty (około 3 cm na 12 cm). W środku każdego zrobić nacięcie, przez które przełożyć jeden koniec ciasta.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, mają być blado złote.
Faworki układać na ręczniku papierowym. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!