Do góry

Desery Przepis na:

Faworki- Chrust

Faworki- Chrust

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1533

Dodano:

Odsłon: 2304

Pycha!

Składniki

  • Mąka tortowa 20dkg
  • gęsta śmietana 12% 3-4 łyżki
  • żółtka 3
  • sól szczypta
  • spirytus 1 łyżka
  • tłuszcz do smażenia
  • cukier puder lub wanilja do posypania
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wyrobić ciasto, gęstość ciasta kluskowego.
    Rozwałkować cienko, pociąć ciasto w paski szer ok 3 cm po środku przeciąć przepleść.
    Smażyć z dwóch stron na złoty kolor, proszę uważać naprawdę bardzo szybko trzeba przewracać i wyciągać.
    Ja wyciągam na ręczniki papierowe.
    Po przestudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń