Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Czekoladę roztopić i ostudzić i razem z orzechami dodać do ciasta i wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem i alkohol a na końcu ubite białka. Upiec dwa placki każdy do 30 min w 180 stopniach. Wystudzone nasączyć naparem z herbaty.
Masa I: Łyżkę masła rozpuścić dodać mąkę i wymieszać. Wlać pół szkl mleka i gotować do zgęstnienia mieszając. Wsypać orzechy i gotować chwile. Wystudzić. Czekoladę połamać i rozpuścić w reszcie mleka i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem na parze i nie przerywając ucierania ostudzić. Margarynę utrzeć z masą jajeczną, orzechami i czekoladą. Dodać spirytus.
Masa II: Na mleku ubić śnieżki, pod koniec dodać cukier puder. Kakao rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody i wraz z orzechami dodać do kremu. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl wrzatku i wystudzić. Letnią dodać do kremu Przełożenie: Ciasto- Masa I- nasączone biszkopty- Masa II- ciasto