Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Feta z rusztu"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Cukinię umyć, pokroić w niewielką kostkę. Pomidory odsączyć z zalewy, drobno pokroić, oliwę zachować. Cukinię wymieszać z pomidorami, oprószyć pieprzem (nie solić!). Zioła umyć, osuszyć, posiekać.
Fetę osączyć z zalewy, podzielić na 4 porcje. Każdą umieścić na oddzielnym kawałku folii aluminiowej. Na wierzchu rozłożyć pokrojoną cukinię i posiekane suszone pomidory, położyć zioła, skropić zalewą z pomidorów, zawinąć i szczelnie zamknąć.
Położyć na rozgrzanym grillu i piec ok. 15 min na niedużym ogniu (można też wstawić na 15 min do piekarnika nagrzanego do 170°C).
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium