Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet rybny na sposób słodko – kwaśny

Filet rybny na sposób słodko – kwaśny

Autor:

Przepisów i artykułów: 249 Ocena: 1579

Dodano:

Odsłon: 114

Kiedy znudziła nam się ryba po grecku lub zwykła smażona, proponuję na sposób słodki z brzoskwiniami i kwaśny z papryką.

Składniki

  • ½ kg fileta rybnego
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 1 puszka brzoskwiń
  • Koncentrat pomidorowy
  • Mąka pszenna do panierki
  • 2 jajka
  • Papryka ostra
  • Sól
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Fileta kroimy na mniejsze kawałki, solimy.
    Następnie panierujemy, najpierw w jajku, później w mące.

  2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  3. W międzyczasie obieramy cebulę, kroimy w drobną kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. Paprykę oraz brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, podlewamy odrobiną wody.
    Przyprawiamy papryką.

  5. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, chwile prużymy i sos gotowy.

  6. Rybę układamy w naczyniu

  7. Polewamy sosem.

  8. Danie gotowe.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 lipca Mniami, rybka to coś dla mnie, bo "ryboholik" ze mnie :D
Jeszcze w takim wydaniu i trochę ostrości, to NIEBO :)
Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń