Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z borówką i ananasem

Filet z borówką i ananasem

Autor:

Przepisów i artykułów: 245 Ocena: 1538

Dodano:

Odsłon: 395

Filet przykryty ananasem z dodatkiem konfitury z borówki to nie tylko danie pyszne również ozdoba stołu.

Składniki

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 mały słoik konfitury z borówki
  • sól
  • Curry
  • Olej do smażenia
  • 1 puszka mała ananasa
  • 20 dag sera żółtego w plastrach
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Fileta kroimy na mniejsze plastry
    2. Obsmażamy na oleju z obu stron z dodatkiem curry i soli.

  2. 3. Następnie układamy na papierze do pieczenia

  3. 4. Na każdy kawałek układamy ananasa.

  4. 5. W otwór ananasa wkładamy konfitur z borówki.

  5. 6. Na koniec przykrywamy plastrem sera.

  6. 7. Zapiekamy w piekarniku 20 minut w 180 ˚C.
    8. Danie gotowe.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 22 maja Lubią połączenie mięsa i owoców czyli coś w sam raz dla mnie:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 maja W takim razie wezmę trzy, bo sam nie będę jadł ;D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 maja Kurczak z ananasem idealne połączenie :)
Po wegańskim weekendzie chętnie zjadłbym dwa takie kawałki :D
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń