Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z indyka z grzybami i orzechami

Filet z indyka z grzybami i orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11045

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Filet z indyka z grzybami i orzechami"

Składniki

  • kg fileta z indyka
  • 2 dag grzybów leśnych (spory podgrzybek
  • borowik)
  • szklanka bulionu
  • 8 orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 ziarenka jałowca
  • łyżka soku z cytryny
  • przyprawa do drobiu
  • olej
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 65 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 5 porcji

  2. Grzyby zalewam szklanką wody i odstawiam. Łuskam orzechy. Filet nacieram solą. Czosnek, sok z cytryny i przyprawę do drobiu mieszam z oliwą i nacieram tym filet. Wstawiam go na ok. 2 godz. do lodówki.

  3. Potem obsmażam filet na oleju na rumiano. Dodaję 1/2 szklanki bulionu, odsączone i pokrojone grzyby, orzechy, jałowiec. Duszę, aż mięso zmięknie, dolewając co jakiś czas resztę bulionu. Mięso podaję z ryżem na sypko.

  4. Monika Gajewska-Okonek z Bydgoszczy

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń