Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z indyka z szynką. Przepis siostry Anastazji

Filet z indyka z szynką. Przepis siostry Anastazji

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 9

Sprawdzony przepis na "Filet z indyka z szynką. Przepis siostry Anastazji"

Składniki

  • 4 filety z indyka
  • 4 plastry szynki
  • 8 plasterków sera żółtego
  • cztery serki topione
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • bułka tarta pieprz
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso rozbić na dość cienkie plastry. Na każdym rozsmarować porcję serka topionego. 2. Położyć plasterek sera żółtego, plasterek szynki i ponownie plasterek sera żółtego. 3. Każdy kawałek złożyć w kopertę i obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

  2. CZAS: około 30 minut

  3. Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „153 przetwory i dania mięsne siostry Anastazji”

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń