Do góry

Dania główne Przepis na:

filet z kurczaka nadziewana pieczarkami i serem z kukus marchewka i surowką z kiszonych ogórk

filet z kurczaka nadziewana pieczarkami i serem z kukus marchewka i surowką z kiszonych ogórk

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 395

Dodano:

Odsłon: 4760

Wiadomo że filet proste danie, popularne dobrze smakuje, tu jedna z moich wersji

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety kroimy na kotlety ubijamy przyprawiamy kucharkiem, ziołami, pieprzem, solą, czosnkiem, przyprawą do kurczaka. Pieczarki kroimy na drobno, smażymy, ser ucieramy na tarce. Nadziewamy pieczarkami i serem spinamy wykalaczkami. moczymy w wymieszanymi jajkiem, mlekiem, maką i przyprawami (ziołem, solą, kucharkiem). Obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Marchewkę myjemy ścieramy na tarce wrzucamy do garnka dodajemy dwie łyzki masła, łyżeczke curku, troche kucharka, soli, pieprzu, dolewamy kilka łyżek wody, dusimy, aż zmięknnie. Ogórki kroimy w kostke, cebule sparzamy kroimy w kostkę. Mieszamy dodajemy oliwę, pieprzymy, solimy, odstawiamy na kilka chwil do lodówki. Kukus zalewamy 0,5litry wrzącego bulionu. Czekamy 5-10min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń