Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety z kurczaka w majonezowej panierce

Filety z kurczaka w majonezowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 1815 Ocena: 41770

Dodano:

Odsłon: 942

Filety z kurczaka w takiej panierce są niezwykle soczyste i delikatne w smaku.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka po 200 g
  • 1 pełna łyżka majonezu
  • mąka
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka oczyszczamy, porcjujemy, oprószamy solą i pieprzem. Przekładamy do miski, dodajemy majonez i dokładnie w nim obtaczamy mięso.
    Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń