Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety z kurczaka z makaronem w sosie grzybowym"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 109
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 109
Składniki
Mrożone kurki rozmroź (jeśli używasz pieczarek, oczyść je i ew. pokrój na kawałki). Cebule obierz, posiekaj. Filety umyj, osusz, posyp solą. Smaż je na oleju po 6 minut z każdej strony. W tym czasie zagotuj wodę na makaron. Wrzątek posól, wrzuć wstążki. Zamieszaj, ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Usmażone mięso zawiń w folię aluminiową, aby nie wystygło. Na tym samym tłuszczu podsmaż grzyby. Dodaj cebule. Oprósz mąką i krótko zasmaż. Dolej wino oraz śmietanę. Gotuj 5 minut. Pod koniec przypraw solą, pieprzem oraz cukrem. Sos wymieszaj z makaronem. Podawaj z filetami z kurczaka. Gotowe danie posyp posiekanym szczypiorkiem oraz startym serem.Źródło: Naj