Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mniej hardcorowa wersja flaków tradycyjnych bo z kurczakiem :) jedzą nawet najbardziej wybredne dzieciaki ;)
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1777
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 53
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1777
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 53
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
Kurczaka dokładnie myjemy, w całości gotujemy w garnku na tyle dużym żeby woda go zakryła, ściągamy szumowiny. Gdy kurczak się ugotuje wyciągamy go z wody do ostygnięcia. W miedzy czasie obieramy warzywa i myjemy.
Warzywa trzemy na tarce na grubych oczkach. Gdy kurczak wystygnie obieramy mięso i kroimy je w paski. Następnie wrzucamy pokrojonego kurczaka i starte warzywa do wywaru w którym był gotowany kurczak.
Dodajemy wszystkie przyprawy, jeżeli chodzi o przyprawę do flaków to zależy od smaku jaką kto intensywność lubi, niecałą łyżeczkę gałki muszkatałowej, kucharek i pieprz do smaku i dość sporo majeranku.
Na koniec robimy zasmażkę, margaryna do smażenia plus 3- 4 łyżki mąki pszennej podsmażamy na patelni. Dodajemy do zupy mieszając, zostawiamy na gazie około 5 minut. Gotowe, życzę smacznego :)