Do góry

Dania główne Przepis na:

flaczki z drobiu

flaczki z drobiu

Autor: klimat11

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 31.01.2010

Odsłon: 2407

szybkie, smaczne, proste

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników możemy przygotować aż 3 dania!!! A oto przepis: 1) z kurczaka wykrawamy nóżki i 1pierś które możemy upiec, usmażyć lub udusić w/g własnego pomysłu 2) z pozostałych części kurczaka ( 1 pierś i korpus ) oraz po jednej marchewce, pietruszce i cebuli przygotowujemy rosół 3) właściwe danie Z ugotowanego kurczaka obieramy i skubiemy mięsko. Pozostałe warzywka czyścimy i trzemy na tarce o dużych otworach a cebulę kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na oleju a następnie podlewając rosołem dusimy do miękkości. Dolewamy 1 - 5 litra rosołu dodajemy kurczaka i zagotowujemy. Przyprawiamy i zagęszczamy delikatnie zawiesiną z mąki i i wody. SMACZNEGO !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń