Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Flądra po trzebiatowsku"
Składniki
Filety z flądry ugotuj na małym ogniu w lekko osolonej wodzie. Następnie wyjmij z wody i osącz. Pieczarki oczyść i pokrój je na plastry. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
Cebulę wraz z pieczarkami podduś na maśle, następnie dodaj przecier pomidorowy (najlepiej świeży, przygotowany z pomidorów, ale może też być ze słoika). Wymieszaj, dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz estragonem.
Ugotowaną rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Następnie obłóż ją uduszonymi pieczarami z cebulą i przecierem pomidorowym, po czym całość posyp serem i krótko zapiecz w piekarniku.Źródło: Świat kobiety