Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuska jarzynowa"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 73
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 73
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
Składniki
Por oraz łodygi selera naciowego oczyść, opłucz.Marchewki obierz. Przygotowane warzywa potnij w plasterki. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Boczek pokrój w drobną kosteczkę.
W garnku rozgrzej oliwę. Wysmaż na niej boczek. Dodaj czosnek oraz cebulę. Smaż dalej, aż będą szkliste. Wtedy dołóż por, seler i marchewkę. Zalej je bulionem. Gotuj 20 minut.
Pod koniec gotowania dodaj osączoną fasolę oraz pomidory. Zupę dopraw suszonymi ziołami, solą i pieprzem.Źródło: Tina