Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuska róża

Francuska róża

Autor:

Przepisów i artykułów: 528 Ocena: 4529

Dodano:

Odsłon: 2591

Ciasto francuskie a w nim szynka, ser przybrane papryczką to pokusa dla wszystkich miłośników oryginalnych przekąsek.

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 10 dag polędwicy drobiowej
  • 10 dag sera żółtego w plasterkach
  • ½ papryki czerwonej
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Rozkładamy ciasto i wycinamy koła.

  2. 2. Cztery koła układamy w pasek tak żeby brzegi nachodziły na siebie.

  3. 3. Układamy po pasku sera żółtego.

  4. 4. Szynkę kroimy na połówki i wykładamy na ser.

  5. 5. Zawijamy w rulon ciasto, z brzegów robimy płatki różyczki.

  6. 6. Układamy w formie do muffinek.

  7. 7. Paprykę drobno kroimy.

  8. 8. Posypujemy różyczki.

  9. 9. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    10. Różyczki gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 stycznia Francuz z takimi dodatkami pycha :) Ja z racji tego, że lubię ostrości wszelakie, zawsze do takich dodaję chili, czasem świeże, a czasem w proszku ;)
Nie wiem, może moja kuchenka szybciej rozgrzewa, bo czasem coś z francuza jest gotowe w 10-12 min. Powiem tylko, że to firma na 'B', kończy się na 'H' ;p
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń