Do góry

Dania główne Przepis na:

Francuskie koszyczki ze szpinakiem

Francuskie koszyczki ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Francuskie koszyczki ze szpinakiem"

Składniki

  • Składniki op. ciasta francuskiego
  • 10 dag mrożonego szpi naku
  • pół op. sera feta
  • 2 łyżki śmietany 18-proc
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • żółtko
  • 2 łyżki masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z ciasta wykrój szklanką krążki. Z 2/3 kółek mniejszą szklanką wykrój pierścienie, posmaruj lekko roztrzepanym żółtkiem. Na krążkach ułóż po dwa pierścienie, posmarowaną stroną do dołu. Ponakłuwaj widelcem. W każdy koszyczek włóż zrobiony z folii aluminiowej cylinder. Piecz 25-30 minut w temp. 200°C.

  2. Szpinak rozmroź. Czosnek obierz, posiekaj. Masło stop, włóż szpinak, podsmaż. Dodaj czosnek, podduś. Dodaj śmietanę, wymieszaj, przypraw.

  3. Szpinakiem napełnij koszyczki. Na wierzchu ułóż pokrojony w kostkę ser feta. Zapiekaj ok. 5 minut w temp. 180°C.

  4. Czas przygotowania 45 min, ilość 4 porcje, cena za porcję 2,20 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń