Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuskie naleśniki z warzywami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Składniki
Z jajek, mąki, mleka, wody oraz szczypty soli przygotuj ciasto. Odstaw pod przykryciem na 20 min. W tym czasie warzywa w zależności od rodzaju oczyść, obierz, opłucz. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na 2–3 łyżkach oleju.
Cukinie i bakłażan pokrój w kostkę, dodaj do cebuli z czosnkiem. Dołóż rozgniecione pomidory z puszki . Warzywa duś 15 min. Pomidorki koktajlowe dodaj do farszu 5 min przed końcem duszenia.
Zioła opłucz, gałązki rozmarynu porwij na kawałki i odłóż. Oregano posiekaj i dodaj do warzywnego nadzienia. Przypraw solą i pieprzem. Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Wylewaj po 1/4 ciasta. Równomiernie je rozprowadź.
Na każdy naleśnik połóż po kilka kawałków rozmarynu. Usmaż na rumiano. Gotowe naleśniki nadziej farszem. Złóż na pół.Źródło: Naj