Do góry

Desery Przepis na:

francuskie z jabłkami pomarańczowymi...

francuskie z jabłkami pomarańczowymi...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1470

Dodano:

Odsłon: 211

taki deser jest obłędnie smaczny...........SMACZNEGO!!!

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone
  • pomarańcza 2 sztuki/duże
  • jabłka 4 sztuki
  • kisiel pomarańczowy 2 opakowania
  • cukier 3 łyżki
  • cynamon 2 łyżeczki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. z dwóch dojrzałych, soczystych, słodkich pomarańczy wycisnąć sok, jeśli są pestki to usunąć


    obrane jabłka pokroić na średnie kawałki, wsypać do miski, wlać sok z pomarańczy, wsypać cukier i kisiele proszek, wszystko wymieszać


    ciasto francuskie rozwinąć i położyć na blaszce z papierem do pieczenia, na cieście rozłożyć jabłka zostawiając brzegi do nałożenia na farsz, ciasto po nałożeniu na jabłka posmarować wodą i posypać cynamonem


    piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, zostawić do wystugnięcia najlepiej na całą noc aby kisiel w jabłkach dobrze zastygł

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń