Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frittata z kiełbasą i maślakami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Odcedź, ostudź, obierz, pokrój w plasterki. Maślaki obierz, obgotuj w osolonej wodzie (20 minut). Odcedź, pokrój na kawałki. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki razem z kiełbasą.
Na oleju przesmaż pokrojony boczek, kiełbasę i grzyby. Dodaj ziemniaki. Smaż 5 min. Jajka wymieszaj ze śmietaną, solą i pieprzem. Zalej danie. Smaż kilka minut. Pod koniec posyp serem.
Czas ok. 35 min; porcja – 530 kcal, cena 3,80 zł.Źródło: Świat kobiety