Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frykadelki z kalafiorem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Składniki
Różyczki kalafiora gotować około 10 minut w osolonej wodzie. Dobrze osączyć. Cebulę posiekać, dodać do mięsa, wbić jajka, dołożyć bułkę tartą, posiekane pomidory oraz zioła. Dolać 3 łyżki zimnej wody. Doprawić do smaku.
Wyrobić jednolitą masę. Nabierać małe porcje masy i oblepiać nią różyczki kalafiora, formując frykadelki.
Panierować je w pozostałej bułce tartej i układać na rozgrzanym oleju. Smażyć na rumiano ze wszystkich stron. Podawać z zieloną sałatą.
ok. 45 minut
Do masy mięsnej na frykadelki warto dodać tarty żółty ser i doprawić ją ziołami, np. oregano lub tymiankiem.Źródło: Twoje Imperium