Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frykas paprykowo-śmietanowy"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 212
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 212
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Chili rozetnij, oczyść z pesteczek i bardzo drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij cebulę z czosnkiem i chili (nie smaż ich zbyt długo, by warzywa nie zrobiły się gorzkie). dobrze wystudź. Natkę pietruszki opłusz, osusz. Listki poodrywaj od gałązek, posiekaj.
Mięso mielone wymieszaj z cebulą, czosnkiem oraz chili, dodaj posiekaną natkę, musztardę i koncentrat pomidorowy. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą. Masę przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz mieloną papryką i dobrze wyrób.
Papryki opłucz, osusz. Każdą rozetnij wzdłuż na pół, usuń środki z pestkami. Przygotowane tak łódeczki napełnij masą mięsną i ułóż jedną obok drugiej w naczyniu żaroodpornym.
Śmietanę wymieszaj z bulionem oraz startym serem. Sosem polej faszerowane łódeczki. Piecz ok. 45 min w 180 st.Źródło: Tina