Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 24
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 137
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 192
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 370
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 24
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 137
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 192
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 370
Składniki
Mięso ugotować do miękkości z przyprawami i warzywami.
Wyjąć, ostudzić, pokroić w drobną kostkę. Salaterkę (lub kilka małych) wyłożyć plasterkami marchwi, ułożyć mięso, zalać wywarem (z rozpuszczoną żelatyną), w którym się gotowało. Wstawić do lodówki do stężenia.
Wyłożyć na liście zielonej sałaty, udekorować. Podawać z pieczywem, skropioną sokiem z cytryny. Smacznego.