Do góry

Przekąski Przepis na:

Galareta ze skrzydełek drobiowych

Galareta ze skrzydełek drobiowych

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2025 Ocena: 10497

Dodano: 12.10.2017

Odsłon: 4693

Smaczna przekąska dla oszczędnych.

Składniki

  • skrzydełka drobiowe 1 kg
  • woda 1 litr
  • 15 dag włoszczyzny
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 dag żelatyny spożywczej
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Skrzydełka ugotować razem z włoszczyzną i przyprawami do smaku. Następnie odcedzić, zebrać tłuszcz, doprawić w razie potrzeby i wymieszać z żelatyną. Skrzydełka obrać od kości, pokroić tylko z marchewką, a resztę włoszczyzny wykorzystać np. do zupy. Obrane mięso i marchewkę ułożyć w salaterkach, zalać rosołem, wstawić do lodówki i podawać na drugi dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń