Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny deser. Polecam każdemu kto ma ochotę na odrobinę czegoś słodkiego.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować, część zostawić do dekoracji, resztę zmiksować z cukrem.
Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku, połączyć z pulpą śliwkową i przełożyć do stożkowych foremek.
Schładzać min. 1 h.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem.
Galaretki wyjąć z foremek i podawać udekorowane śmietaną, miętą i cząstkami śliwek.