Desery Przepis na:
Galaretka z granatów

Składniki
- 12 granatów
- 100 g cukru
- Sok z 1 cytryny
- 5 łyżeczek żelatyny
- 150 g serka homogenizowanego
5-6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
10 granatów przekroić na ćwiartki ,wyłuskać pestki. Umieścić w rondlu ,zalać wodą (200 ml) ,sokiem z cytryny ,wsypać cukier. Doprowadzić do wrzenia ,gotować 15 min ,zdjąć z ognia ,dodać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę. Dokładnie wymieszać. Ostudzić galaretkę i przelać do pucharków (6). Serek roztrzepać ,by był puszysty. Pozostałe granaty podzielić na ćwiartki i wyjąć pestki. Pucharki napełnić masą serową ,posypać pestkami granatu. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
Komentarze do przepisu (1)

gogusia 29 października 2013Zgłoś do usunięcia
pychota:)3 Kto głosował? | Odpowiedz