Do góry

Desery Przepis na:

Galaretka z granatów

Galaretka z granatów

Autor:

Przepisów i artykułów: 1888 Ocena: 43398

Dodano:

Odsłon: 11704

:)

Składniki

  • 12 granatów
  • 100 g cukru
  • Sok z 1 cytryny
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 150 g serka homogenizowanego
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 10 granatów przekroić na ćwiartki ,wyłuskać pestki. Umieścić w rondlu ,zalać wodą (200 ml) ,sokiem z cytryny ,wsypać cukier. Doprowadzić do wrzenia ,gotować 15 min ,zdjąć z ognia ,dodać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę. Dokładnie wymieszać. Ostudzić galaretkę i przelać do pucharków (6). Serek roztrzepać ,by był puszysty. Pozostałe granaty podzielić na ćwiartki i wyjąć pestki. Pucharki napełnić masą serową ,posypać pestkami granatu. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń