Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie galaretki na jeden kęs, z ciemnych winogron
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1685
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 29
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1580
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1685
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 29
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1580
Składniki
Winogron, opłukać dodać wody, i chwile gotować, co chwila mieszając żeby się nie przypaliło. Gdy winogron jest już rozgotowany, przecedzić sok od pestek. Do gorącego soku dodać cukier i gotować na małym ogniu ok. pięciu minut. Na koniec dodać żelatynę. Wlewać do ulubionych pucharków i odstawić w chłodne miejsce do stężenia. Doskonale nadaje się tez jako dodatek do ciast.