Do góry

Zupy Przepis na:

Gazpacho z buraków

Gazpacho z buraków

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 573

Dodano:

Odsłon: 356

Chłodnik na gorące dni, dziś przepis nieoczywisty na gazpacho z buraków.

Składniki

  • 4 buraki wielkości piłki tenisowej, ugotowane, obrane, pokrojone na kawałki.
  • 1 l bulionu z kurczaka, wystudzony
  • 1 czerwona cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ogórki, obrane
  • 1-2 łyżki octu winnego
  • garść koperku
  • sól, pieprz do smaku
  • Do przybrania: buraki, ogórki, czerwona cebula, koperek
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ugotowane buraki miksować razem z cebulą, czosnkiem, ogórkami. Dodać bulion, sól, pieprz i ocet winny. Zmiksować całość na gładką masę.

  2. Wstawić do lodówki na min. 30 minut. Podawać przybrane ogórkiem i burakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 29 czerwca I w punkt trafiłeś ;) na zmianę piję sok z buraka i pomidorów. Z pewnością taki chłodnik przypadnie mi do gustu ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń