Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i pycha! no i robi wrażenie;)
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 90
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1729
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 36
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 90
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1729
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 36
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Składniki
Cebulę obrać i pokroić, pokruszyć chleb i zalać go mlekiem, poczekać, aż się rozmoczy. Seler pokroić w małe kostki. Cebulę i seler dusić w maśle na małym ogniu przez 5 min. Wymieszać z ziołami prowansalskimi, przyprawami (ponieważ przepis jest francuski: chodzi o mieszankę powszechnie używaną we Francji, którą możemy sobie zrobić sami:)i chlebem. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić kaczkę farszem, położyć na wierzchu cienkie wiórki masła i włożyć do formy. Posolić i piec w temp. 180 C przez 30-2h. Podawać z warzywami gotowanymi na parze.