Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gęsta zupa z brukselką na rosole"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1151
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 658
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 229
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1151
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 658
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 229
Składniki
Do dużego garnka wrzuć umyte udko kurczaka. Zalej je zimną wodą i doprowadź do wrzenia. Gotuj około 15-20 minut. Zdejmij z wierzchu szumowiny.
Włoszczyznę obierz, po czym zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dorzuć do wywaru razem z ziarenkami ziela angielskiego i liściem laurowym.
Po kilku minutach gotowania dodaj brukselkę. Zdejmij z ognia, gdy będzie miękka.
Kurczaka wyjmij, pokrój na małe kawałki i rozłóż do talerzy. Wlej zupę, a do każdej porcji dodaj po łyżce śmietany, pokrojone w kostkę jajka oraz posiekane zioła.
Czas przygotowania: 45 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax