Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gnocchi po sycylijsku"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Posiekaj cebulę i czosnek. Chilli (bez pestek) pokrój w plasterki, a bakłażan w kostkę. Podsmaż na oliwie bakłażan. Dodaj cebulę i czosnek. Dodaj przecier pomidorowy, białe wino i pomidory z puszki. Dopraw solą i pieprzem i gotuj 20 minut.
Pod koniec dodaj papryczkę chilli i listki oregano oraz bazylii. Ugotowane w mundurkach ziemniaki obierz i zetrzyj. Wymieszaj z jajkiem i szczyptą soli. Dodawaj oba rodzaje mąki i zagniataj ciasto. Uformuj wałeczki, pokrój w kawałki i widelcem zrób w nich wzorek. Gotuj gnocchi w posolonym wrzątku, aż wypłyną na powierzchnię. Podawaj z sosem i parmezanem.
Czas przygotowania: 70 minut. Poziom: średni. Porcja 685 kcal.Źródło: TV14