Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki bez zawijania"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 98
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1792
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 98
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1792
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Składniki
Kapustę sparzam i siekam. Pieczarki myję, oczyszczam i kroję w kostkę. Cebulę drobno siekam i podsmażam na oleju. Dodaję pieczarki i smażę. Dokładam mięso i doprawiam. Ryż gotuję i studzę.
Kapustę mieszam z ryżem i mięsem. Dodaję jajko oraz przyprawy. 3. Z masy formuję gołąbki. Każdy obtaczam w bułce tartej. Smażę na oleju na złoty kolor. Czasami podaję polane sosem pomidorowym albo pieczarkowym.
Idealnie smakują też w połączeniu z surówką kapusty pekińskiej.
40 min
Porcja 350 kcal
Przepis na 4-6 porcjiŹródło: Kobieta i życie