Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki bez zawijania.

Gołąbki  bez zawijania.

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 273

Dodano:

Odsłon: 363

Fajne gołąbki dla leniwych

Składniki

  • 600 g dowolnego mięsa (ja miałam z piersi kaczki ze skórą),
  • 600 g kapusty bez głąba,
  • pół cebuli,
  • 2 małe ząbki czosnku,
  • 1,5 łyżki majeranku,
  • pół szklanki ryżu(surowego),
  • pół łyżki przyprawy z dodatkiem soli,
  • pół łyżeczki pieprzu.
  • sos: 5 szklanek wody,
  • 1 przecier pomidorowy,
  • płaska łyżka papryki słodkiej w proszku,
  • 3 łyżki śmietany 18%,
  • 1 łyżka przyprawy z dodatkiem soli.
> 6 os. > 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej lub drobno pokroić, wrzucić do wrzątku(po zagotowaniu odcedzić i wystudzić). Dodać zmielone mięso czosnek oraz cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Formować kotleciki, usmażyć na brązowo. Usmażone kotleciki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem( tak aby przykryć całe kotleciki). Piec w 180 stopniach przez godzinę pół godziny przed końcem zwiększyć temperaturę do 200 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń