Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z pęczakiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 98
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 98
Składniki
Grzyby namocz parę godz., następnie ugotuj w 2 l. osolonej wody. Odcedź, a wywarem (6 szkl.) zalej kaszę, ugotuj do miękkości na malutkim ogniu.
Z kapusty wytnij głąb, włóż ją do dużego garnka z wrzącą osoloną wodą. Gotuj ok. 10 min, po czym oddziel liście, zetnij zgrubienia. Bekon obsmaż, dodaj posiekaną cebulę. Grzyby posiekaj. Dodaj wszystko z jajkami do chłodnej kaszy, dopraw.
Farsz pozawijaj w liście. Gołąbki ułóż w rondlu na zniszczonych liściach kapusty, zalej resztą wywaru z grzybów. Przez godz. duś na małym ogniu.Źródło: Świat kobiety