Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki z roladką z karkówki i pieczarek"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Kapustę sparz, zdejmij liście, usuń zgrubiałe nerwy. Cebulę i kiszoną kapustę posiekaj. Pieczarki pokrój na plastry, skrop sokiem z cytryny. Olej rozgrzej na patelni, przesmaż pieczarki. Dodaj cebulę, zeszklij. Dodaj kiszoną kapustę, przypraw, wymieszaj. Ostudź.
Plastry karkówki rozbij, przypraw z obydwu stron. Ułóż farsz, zwiń. Roladki przesmaż na oleju. Ostudź.
Każdą roladkę owiń w liście kapusty, przesmaż na oleju. Zdejmij. Do tłuszczu ze smażenia wlej gorącą wodę, przypraw, zagotuj. Brytfannę wyłóż liśćmi kapusty i resztą farszu. Ułóż gołąbki, zalej sosem, przykryj kapustą, przypraw. Piecz pod przykryciem godzinę w temp. 200°C.
Czas przygotowania 110 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie