Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Golonka piwna"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 332
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 332
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Golonki oczyść, umyj. Natrzyj solą, pieprzem, papryką słodką oraz ostrą i ziołami. Naszpikuj pokrojonymi ząbkami czosnku, zalej piwem i odstaw na co najmniej 2 godziny.
Mięso oraz zalewę przełóż do garnka. Dolej trochę wody i gotuj 2 godz. na małym ogniu. 15 minut przed końcem gotowania włóż pokrojone warzywa.
Mięso obsmaż na oleju. Warzywa zmiksuj w wywarze, zagęść mąką i śmietaną. Przypraw sos do smaku, podaj z mięsem.
Porcje 8, 140 min, Cena 3,65 zł, Kalorie 385 kcalŹródło: Bella Relaks