Do góry

Przekąski Przepis na:

GOLONKI PIECZONE W PIWIE

GOLONKI PIECZONE W PIWIE

Autor:

Przepisów i artykułów: 2109 Ocena: 47152

Dodano:

Odsłon: 11760

:)

Składniki

  • 4 GOLONKI (2-2,5 KG)
  • WŁOSZCZYZNA
  • LIŚĆ LAUROWY
  • 6 ZIARENEK CZARNEGO PIEPRZU
  • 6 ZIARENEK ZIELA ANGIELSKIEGO
  • 8-10 ZĄBKÓW CZOSNKU
  • 500 ML JASNEGO PIWA
  • SÓL I PIEPRZ
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. GOLONKI OCZYŚCIĆ I ZALAĆ TAKĄ ILOŚCIĄ WRZĄTKU,BY BYŁY PRZYKRYTE.
    DODAĆ KOPIASTĄ ŁYŻKĘ SOLI I WARZYWA-UMYTE,OSKROBANE I POKROJONE W NIEZBYT MAŁE KAWAŁKI.
    GOTOWAĆ 2 GODZINY,A NASTĘPNIE WYJĄĆ Z PŁYNU.
    ZĄBKI OBRANEGO CZOSNKU POKROIĆ WZŁUŻ NA ĆWIARTKI. GOLONKI PONAKŁUWAĆ SZPIKULCEM LUB NOŻEM I POWTYKAĆ KAWAŁECZKI CZOSNKU.
    WŁOŻYĆ DO BRYTFANNY,OPRÓSZYĆ LEKKO SOLĄ I PIEPRZEM I ZALAĆ POŁOWĄ PIWA.
    WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 200 STOPNI. PIEC GODZINĘ ,CO KILKA MINUT POLEWAJĄC RESZTĄ PIWA.
    PODAWAĆ Z CHRZANEM I PIECZYWEM.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 23 lipca 2013 Pycha! Niektórzy uważają,że niezdrowe, ale za to jakie smaczne! Kciuk za przepis!

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń