Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
„W życiu pada wiele pytań, na które czekolada przynosi odpowiedź.” ~ Nigella Lawson
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Przygotowanie : Mleko przelewamy do rondla, dodajemy 150 ml kremówki i gotujemy ( nie doprowadzamy do wrzenia ). Następnie dodajemy połamaną czekoladę i cynamon, mieszamy co jakiś czas. Rondel zdejmujemy z palnika i mieszamy czekoladę do całkowitego rozpuszczenia. Pozostałą ilość kremówki ubijamy na sztywno. Gorącą czekoladę przelewamy do filiżanek, a na wierzch wykładamy kleks bitej śmietany. Oprószamy kakao lub wiórkami czekoladowymi. Smacznego.