Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gorąca czekolada z chili i imbirem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Czekoladę połam i rozpuść w kąpieli wodnej.
Rozpuść kawę w gorącej wodzie, połącz z czekoladą, wymieszaj. Dodaj syrop czekoladowy, szczyptę chili, cynamon oraz imbir. Wymieszaj i cały czas delikatnie podgrzewaj na wolnym ogniu.
Na koniec do czekolady z kawą dodaj mleko (dokładna ilość wg uznania, zależnie od planowanej gęstości napoju).
Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno. Czekoladę przelej do szklanek, a następnie udekoruj bitą śmietaną.
SPRÓBUJ TEŻ: Lubisz eksperymentować? Czekoladę na gorąco możesz polać syropem malinowym – całkiem zmieni jej smak! Możesz również z wierzchu posypać ją posiekanymi migdałami.Źródło: Świat kobiety